LA NOSTRA BODEGA

QUE ET VE DE GUST PRENDRE?

ECOLÒGIC-NATURAL-BIODINÀMIC

Aquests atributs no fan referència al sabor del vi sinó a les maneres de treballar la vinya, l’obtenció del raïm i la creació del vi en el celler.

Per a comunicar que un vi és ecològic la vinya ha de tenir la certificació ecològica, encara que també és possible que la vinya tingui el certificat, però no els seus vins. Perquè el vi sigui ecològic, la vinya del qual procedeix ha de tenir la certificació i a més es restringeix l’ús de tractament de síntesi química per a combatre plagues, herbicides o fungicides.

La diferència entre un vi ecològic i un natural és que en el primer s’empren petites dosis de sulfurós per a la conservació del vi mentre que en el segon l’únic sulfurós present és el que es produeix de manera natural durant la fermentació alcohòlica.

Els productes denominats biodinàmics segueixen la antroposofia de Rudolf Steiner, fundador d’aquest corrent. L’agricultura biodinàmica és un tipus d’agricultura alternativa que entén l’ecosistema on es produeix com un organisme independent i autosuficient que és capaç de produir tot el que necessita per a mantenir-se.

Aquesta filosofia rebutja per complet l’ús de sulfurosos i té pràctiques d’allò més curioses que es guien per les fases de la lluna, les constel·lacions… Per tant, es denomina a un vi biodinàmic quan s’ha produït seguint aquestes pràctiques.

Què és l’Agricultura Ecològica?

La principal diferència d’aquesta mena de cultiu amb el tradicional consisteix en els límits d’addició de sulfurós, que en el cas dels vins ecològics és menor. A més, s’exclou en la mesura del possible l’ús de productes químics de síntesis com a fertilitzants, plaguicides, antibiòtics, etc., amb l’objectiu de preservar el medi ambient, mantenir o augmentar la fertilitat del sòl i proporcionar aliments amb totes les seves propietats naturals, en una paraula sostenibilitat.

 

Què és l’Agricultura Biodinàmica?

En 1920 es va establir les bases de la “antroposofia”, que planteja una explotació de la naturalesa en correcta harmonia entre el món animal, vegetal i mineral, incorporada al cosmos i influenciada pels planetes (per a aquests agricultors el calendari lunar compte per a cada intervenció vinícola i enològica).

Les principals diferències amb l’agricultura ecològica són que la verema ha de ser manual, l’ús d’abonament animal (com a exemple està la utilització d’una banya de vaca buidat del seu cartílag que s’emplena d’excrement animal, s’enterra al setembre i és desenterrat posteriorment en el solstici de primavera -abril- i que té com a fi aconseguir bacteris naturals de la terra), l’ús mínim de sofre en celler i l’ús de llevats que no procedeixin del propi raïm. No es permet la correcció d’acidesa i l’afegit d’àcid sòrbic.

Què és el vi natural?

Vi natural és el vi obtingut amb el mínim d’intervenció possible, tant en el cultiu de la vinya i l’obtenció del raïm com en el procés d’elaboració en celler i la seva transformació en vi.

Pandacoc- Derechos reservados
Abrir chat
¡Haz tu Reserva!
Els Tres Porquets
Hola!
¿En qué podemos ayudarte?